بهداشت محیط
 
کنترل عواملی از محیط که به نحوی بر روی سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی انسان تأثیر داشته و یا خواهد داشت و این عوامل در شرایط اقلیمی ، اجتماعی و صنعتی مختلف متفاوت است .


 
شرح فعالیت های واحد بهداشت محیط :
الف برنامه ریزی  :
• تدوین برنامه جامع عملیاتی واحد بهداشت محیط
• تدوین برنامه طرح تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی
• تدوین برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی
• تدوین پایش از واحدهای بهداشت محیط مراکز بهداشتی درمانی تابعه
• تدوین برنامه رسیدگی به شکایات مردمی واصله از سامانه مدیریت ارتباطات مردمی وزارت بهداشت
• تدوین برنامه زمان بندی نمونه برداری از آب و مواد غذایی

 ب - اقدامات اجرایی :

• توقیف مواد غذایی غیر مجاز در سطح عرضه
• ارجاع پرونده واحدهای صنفی متخلف به مراجع قضایی و تعزیرات حکومتی
• رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه بهداشت محیط ، مواد غذایی ، دفع غیر بهداشتی فاضلاب ، زباله و ........
• اجرای حکم تعطیل واحدهای صنفی غیر بهداشتی در راستای اجرای ماده 13 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی
• اجرای دستور العمل های واصله از معاونت امور
  بهداشتی دانشگاه
• بازدید از مراکز درمانی و بیمارستان تحت پوشش
• نمونه برداری از مواد غذایی در سطح عرضه
• اجرای طرح
  بسیج سلامت نوروزی
• اجرای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی
• پایش واحد های بهداشت محیط مراکز تابعه
پ - هماهنگی :
الف درون بخشی   :
• هماهنگی با ریاست مرکز بهداشت در خصوص اجرای برنامه های بهداشت محیط
• هماهنگی با معاونت درمان دانشگاه در خصوص بازدید از بیمارستان ها و مراکز درمانی
• هماهنگی با آزمایشگاه کنترل مواد غذایی در خصوص ارسال نمونه برداری های انجام شده از سطح عرضه به آزمایشگاه
• هماهنگی با آزمایشگاه آب در خصوص پذیرش نمونه های ارسالی از مراکز
• هماهنگی با واحد آموزش بهداشت در زمینه برنامه های آموزشی
• هماهنگی با واحد بهداشت مدارس در خصوص بررسی وضعیت بهداشتی مدارس

ب – برون بخشی :
• هماهنگی با مراجع قضایی در خصوص رسیدگی به پرونده تخلفات بهداشتی و مواد غذایی
• هماهنگی با کلانتری تحت پوشش در در خصوص اجرای احکام قضایی
• هماهنگی با نماینده  مجمع امور صنفی

ت -  آموزش:
• آموزش  پرسنل بهداشت محیط
• برگزاری کارگاه های آموزشی باز آموزی بهورزان
• آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذایی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی
 
شرح وظايف و فعاليتهاي واحد بهداشت محيط در مراکز شهری و روستایی

1.پاسخگويي به استعلام هاي ادارات

2. رسيدگي به شکايات در زمينه هاي مختلف بهداشتي دريافتي از طريق سامانه فوريتهاي بهداشتي وزارت بهداشت

3.اقدامات بهداشتي اضطراري هنگام وقوع بلاياي طبيعي؛

4.تجزيه و تحليل آمار و شاخصهاي بهداشت محيط بر اساس بازديد از اماکن

5.تشديد کنترل بهداشتي مراکز تهيه و توزيع موادغذايي و اماکن عمومي در تعطيلات ايام نوروز در قالب بسيج سلامت نوروزي

6.طرح تشديد و بهبود وضعيت بهداشتي مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي در ساعات غير اداري

7.تشديد بازديد در ماه مبارک رمضان

8.تشديد بازديد در ايام محرم از مساجد و تکيه ها

9.تشديد بازديد از مساجد در دهه غبار روبي مساجد

10.همکاري با شهرداري و نيروي انتظامي در برخورد با دستفروشان موادغذايي

11. كنترل آب آشاميدني مناطق تحت پوشش از نظر ميكروبي و شيميايي و به صورت متناوب و اطمينان از سلامت آب منطقه و اعلام نتايج به ارگانهاي مربوطه؛

12. كلرسنجي روزانه و ثبت آن در پرونده كلرسنجي با قيد مشخصات ايستگاه كلرسنجي و اعلام نتايج به شبكه بهداشت و ارگانهاي مربوطه و در صورت لزوم گندزدايي آب؛

13. كنترل مواد غذايي و نمونه برداري از مواد غذايي مشكوك و ارسال آن به آزمايشگاه و معدوم نمودن مواد غذايي فاسد بر اساس دستورالعملهاي مربوطه؛

14. اجراي طرح يكنواخت سازي ماده 13 مواد خوردني ، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي و اخذ مجوز تعطيل اماكن و مراكز از شبكه بهداشت و درمان جهت تعطيلي آنها؛

15. معرفي پيشه وران به آزمايشگاه و صدور كارت معاينه پزشكي جهت آنها طبق دستورالعملهاي صادره؛

16.پلمپ و جلوگيري از فعاليت مراكز و اماكن غير بهداشتي

17. بازديد از مدارس و مراكز آموزشي و مهد كودكها؛

18.نظارت بر توزيع بهداشتي شير مدارس

19. بازديد از آزمايشگاهها، مراكز بهداشتي درماني، مطب ها و بيمارستانها از نظر وضعيت بهداشت محيط؛

20. بازديد از پاركها، ورزشگاهها، ترمينالها و ميادين ميوه و تره بار،پمپ بنزين و تشكيل پرونده بهداشتي واعلام به سازمانها و مسئولين ذيربط و پيگيري تا حصول نتيجه مطلوب؛

21. بررسي كنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده كننده آنها و مكاتبه با ارگانهاي مربوطه؛

22. سنجش يد در نمكهاي خوراكي يددار بطور روزانه و نمونه برداري از نمكهاي يد دار و ارسال به آزمايشگاه؛

23.مبارزه با مصرف دخانيات در اماكن عمومي و مراکز تهيه و توزيع موادغذايي

24. بازديد از اماكن متبركه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛

24. نياز سنجي و اجراي برنامه هاي آموزشي

25. آموزش بهداشت جهت كليه رده ها توام با فعاليتهاي روزمره به طور چهره به چهره؛ 

26. آموزش بهورزان خانه هاي بهداشت در زمينه بهداشت محيط ومواد غذائي

27.آموزش رابطين بهداشتي که از بين مردم در سطح شهر انتخاب مي شوند

 28.عمليات بهداشت محيط روستاها و کمک جهت رفع معضلات بهداشتي روستاها از قبيل ساخت سرويس هاي بهداشتي

 
پرسنل واحد بهداشت محیط :
.
ردیف
نام و نام خانوادگی
مدرک تحصیلی
سمت
1
راحله جلوداری
كاردان بهداشت محيط
مسئول واحد
2
پیمان عباسی
كاردان بهداشت محيط
-
3
رضا صابری فر
کاردان بهداشت محيط
-
4
آرزو مرادی عبدالیوسفی
كارشناس بهداشت محيط
-
5
محمد فتوح آبادی
        کاردان بهداشت محیط
-
 
فرایند
تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1392-1-27 15:22        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ