|
شرح وظایف گروه سلامت محیط
شرح وظایف و فعالیتهای واحد بهداشت محیط :
الف) کلرسنجی روزانه ب) انجام آزمایشات شیمیائی و میکروبی ج) ضدعفونی آب آشامیدنی در روستاها و مناطقی که فاقد شبکه تأمین آب آشامیدنی می باشند و از آب چشمه ، قنات یا رودخانه استفاده می کنند . د) تهیه و توزیع محلول کلر مادر هـ) بازدید از تأسیسات و منایع تأمین آب آشامیدنی در شهرها و روستاهای تحت پوشش 3.نظارت و کنترل بهداشتی مراکز تهیه ، توزیع و فروش مواد غذائی شامل انجام بازرسی های منظم به منظور : الف )کنترل بهداشت فردی متصدیان و کارگران ب) کنترل وضعیت بهداشت ساختمان و تأسیسات ج) کنترل وضعیت بهداشت ابزار و وسایل کار د) کنترل کیفیت مواد غذائی که عرضه می شود . هـ ) نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاه مواد غذائی مشکوک به فساد و) ضبط و توقیف و معدوم نمودن مواد غذائی فاسد و غیر قابل مصرف و تاریخ گذشته و فاقد برچسب مشخصات بر اساس دستورالعمل های مربوطه ز) تعطیل نمودن مراکزی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند . 3.کنترل و نظارت بهداشتی بر اماکن عمومی نظیر هتل ها ، مسافرخانه ها ، حمام ها ، استخرهای شنا ، پارکها ، باشگاههای ورزشی ، ترمینالهای حمل و نقل عمومی و مسافرتی اماکن متبرکه و زیارتگاهها . 4.کنترل و نظارت بهداشتی بر مراکز بآموزشی و تربیتی نظیر مدارس ، دانشگاهها ، حوزه های علمیه ، خوابگاهها و ... 5.کنترل و نظارت بهداشتی بر مراکز بهداشتی درمانی شامل : بیمارستانها ، مطب ها ، درمانگاهها ، آزمایشگاههای تشخیص طبی ، رادیولوژیها و ... 6.اعمال ضوابط بهداشتی در نگهداری دام و طیور 7.نظارت بر نحوه جمع آوری و دفع زباله در شهرها و روستاها 8.نظارت بر نحوه دفع فاضلابهای منازل مسکونی ، اماکن تجاری ، کارگاهها و کارخانجات 9.نظارت بر وضعیت بهداشت محیطی کارگاهها و کارخانجات مواد غذائی 10.مبارزه با استعمال دخانیات در اماکن عمومی و مراکز تهیه ، توزیع ، نگهداری و فروش مواد غذائی 11.اجرای برنامه های کنترل و جلوگیری از آلودگی هوا 12.سنجش ید در نمک های خوراکی به طور روزانه و نمونه برداری از نمک های ید دار و تصفیه شده و ارسال به آزمایشگاه 13.جلوگیری از عرضه نمک های فاقد ید و تصفیه نشده 14.مبارزه با حشرات و جوندگان از طریق اجرای برنامه های آموزشی و بهسازی محیط 15.نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه بهداشت اصناف 16.انجام همکاری های بین بخشی با سایر ارگانها جهت پیشبرد
|